GM Konsolu F1 Sekmesi Komutları ve İşlevleri

AVEN Çevrimdışı

AVEN

Yönetici
21 Eki 2024
126
28
istanblue
Kod:
/gachastart: Magic POP kart kullanımında oyunu başlatmak için kullanılır.

/mobkill: Biraz İngilizcesi olan hemen anlar zaten. Bu komut seçili olan canavarı yok eder. Sonuna /mobkill 0 yazarsanız deneyim, altın ve beceri puanı kazanırsınız ama /mobkill 1 yazarsanız deneyim ve diğer puanlar  gelmez.

/liename: Meslek ismidir. Devamında Meslek ismi yazılır.

/makeitem: İtem yapmak için kullanılır. Yazdıktan sonra F3'e basarsanız tüm itemleri görüp yapabilirsiniz.

/null: Kullanmayın direk oyundan atar ne işe yarar bilemedim.

/script_cw_export: Eğer ki intro yaptıysanız, scripti çizdiyseniz bu komut ile dışa aktarıyorsunuz, devamında örneğin, C:\Users\RiseSun\Desktop yazarsanız belirtilen dizine çıkarır.

/snow: Eğlence amaçlı kullanılabilir, kar yağdırır, devamında 1 ile 100 arası sayı yazarsanız kar o kadar yoğun yağar.

/mapobj: Sunucuda ki tüm objeleri kaldırır duvar vs. ama içinden geçmeye çalışmayın orada engeli kalır.

/recalluser: Oyunucuyu yanınıza çağırmak için kullanılır. Devamında oyuncu ismi yazılır.

/addwp: Işınlanma kısayolu ekler.

/gmskill: Gm' ye ait skilleri kullandırır. Devamında kodlanmış skill numarası girilir.

/warp: Belirlenen koordinata yalnızca görüntü olarak gider. Devamında /addwp yaparak o bölgeyi kayıtlı ışınlanma kısayolu olarak kullanabilirsiniz.

/finduser: Oyuncu bulmak için kullanılır. Devamında oyuncu ismi girilir.

/movetouser: Belirlenen oyunucunun yanına gitmek için kullanılır. Devamında oyuncu ismi girilir.

/spawnunique_all: Titan uniqlerini çıkartır.

/triggeraction: Shard veritabanında bu isme rastladım orayla bir alakası olduğunu düşünüyorum.

/liner_draw: Bulunan bölgede hizalayıcı çizgiler çıkarır. Yazdıktan sonra gitmiyor.

/makerentitem: Kiralık parça anlamına gelir. Eğer ki kiralık item tanımladıysanız o itemi çıkarır, tanımlı item yoksa kod işe yaramaz sadece Cheat Key Success der.

/flagworld: Sanırım CTF ile ilgili bir durum çözemedim.

/hwanmode: Görüntü olarak vahşi savaşçı moduna geçer, herhangi bir güç ve hız artması olmaz, sadece kullanan kişi görebilir.(1 Normal- 2 Mavi- 3 Turuncu)

/checkeventguideid: Geçerli olan ve çalışan etkinlikleri gösterir devamında id numarası yazılır ve sağ altta kullanılıp kullanılmadığını bize söyler.

/recallguild: Guild çağırmaya yarar. Devamında guild ismi yazılır.

/script_show: Çizilen scriptleri gösterir.

/sendmsg: Aksiyon tablosunda ki 'Hi', 'Smile', 'Yes', 'No' gibi figürlerin kodlanmış halidir. Devamında örnek olarak 12433 ?12? gibi sayılar yazılarak diğer figürlere de ulaşılabilir.

/sky: Gökyüzünü tamamen ortadan kaldırır.

/settime: Sunucu zamanı yapılandırmak için kullanılır.

/showservertime: Sunucu zamanını gösterir.

/clearscript: Var olan scriptleri temizler.

/time: Oyunda ki 24 saat biçimidir. Gün doğumu, öğle, akşam üstü, akşam ve gece vakitlerine geçer.

/worldstatus: Bulunduğunuz bölge hakkında bilgi verir. Canavar, konum vs.

/bansel: Oyuncuya tıklanarak kullanılır.(Ne işe yarar çözemedim, çözen varsa söyleyebilir.)

/object_delete: Devamında yazılan objeyi görüntü olarak siler.(ÖR: Tree)

/screenshotfull: Ekran görüntüsü alır.

/char: Görünen tüm karakterleri görüntü olarak siler.

/gotown: Şehre gitmek için kullanılır.

/ground: Yer tabakasını siler.

/camera: Serbest (Free) kamera moduna geçer, genelde intro yapımı için kullanılır.

/clear: Yağmur veya kar yağmasını durdurur.

/getcurpos_cam: Geçerli olan bölge kodunu ve kamera açısını verir.

/invisible: Görünmez/görünür yapar.

/rain: Yağmur yağdırır. 1-100 arası sayı ile yoğunluk belirlenir.

/chatclear: Sohbet penceresini temizler.

/zoom: Sınırsız uzaklaştırmayı etkinleştirir.

/window: Tam ekrandan çıkarıp pencere moduna geçirir.

/wire: Çizgi boyutuna geçirir.

/ban: Devamında karakter adı girilir ve o kişinin oyuna girişi yasaklanır.

/msgshow: Yapılan her işlemin opcode'unu çıkarır.

/zoe: Toplu yaratık öldürme. Devamında yaratık ismi girilir ve sayısı.

/frame: Hizalayıcıyı ve ekstra bilgiler içeren pencere açar.

/cursor: İmleci yok eder ikinci kullanımda ortaya çıkarır.

/movetonpc: Herhangi NPC veya Canavarın(Unique dahil) yanına gitmek için kullanılır. Devamın da  NPC veya Canavar ismi yazılır.

/addrallypoint: Bulunduğunuz bölgenin detayını sağ altta verir.(Bir şey /wp gibi nokta ekliyor ama ne ekliyor çözemedim)

/loadmonster: Canavarın doğması için kullanılır. Devamında canavar kodu girilir veya F2 tuşuna basılıp canavar kodu seçilir.

/showwp: Kayıtlı olan ışınlanma noktalarını gösterir.

/threectrl: Hayali pencere çıkarır.(Ne işe yarar anlamadım.)

/add_temppos: Hayali Manyang çıkarır. Devamın da yazılan isim olur ve sadece siz görürsünüz.

/getcurpos: Mevcut pozisyon bilgilerini çıkarır.

/setspeed: Görüntü olarak karakterin hızı ayarlanır ama gerçek değildir.

/invincible: Dokunulmaz yapar.

/delwp: Kayıtlı olan ışınlanma alanını siler.

/textchat: Sohbet kutusu ile aynı işlevi görür. Mesaj yazmak için kullanılır.

/useskill: Skill kullanmanın komut halidir.

/id: Karakterlerin üzerinde görünen isimleri siler.

/isattack: Saldırı yapılıp yapılmadığını test etmek için kullanılır.

/wp: Kaydedilen ışınlanma noktasına gitmek için kullanılır. Devamında /addwp'e tanımlı kod girilir.

/reg_draw: Yatay gökkuşağı çıkarır.(Birşeyin ölçüsü için)

/script_object_create: Bu komut /add_temppos' a benzer.